Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
Obľúbené produkty
Wishlist (zoznam želaní) je prázdny
 
 
 
Newsletter
 
 

Tu je stručný návod.

  • Prvým kritériom kde treba začať je napätie s akým pracuje vaše náradie. To je v podstate jednoduché a jednoznačné, i keď niektoré modely (bez motora) môžu fungovať s menším alebo väčším napätím akumulátora. Ak máte práve takéto náradie tak s vyšším napätím dosiahnete väčší výkon, prípadne bude náradie (pri rovnakom zaťažení a kapacite akumulátora) pracovať dlhšie. V opačnom prípade ale dôsledne dodržujte predpísané napätie aby ste predišli poškodeniu náradia.

    Makita má aktuálne v ponuke akumulátory s napätím 7.2V,  9.6V, 10.8V, 12V, 14.4V, 18V, 24V, 36V, a najnovší top trend je náradie na 40V
                
  • Spomenuli sme kapacitu akumulátora (uvádza sa v Ah) – je to vlastne množstvo energie ktorú je akumulátor schopný vydať. Tak s týmto údajom si nemusíte až tak lámať hlavu, i keď? 
    Vaše náradie si odoberie toľko, koľko potrebuje. Čiže je schopné pracovať s akoukoľvek hodnotou, ale: čím vyššia kapacita akumulátora tým dlhšie bude náradie pracovať (pri rovnakej záťaži na jedno nabitie akumulátora) a logicky čím je kapacita vyššia tým je potrebný menší počet nabíjacích cyklov a počet nabíjacích cyklov má zase negatívny vplyv na celkovú životnosť akumulátora.
        
  • Technológia Ni-Cd alebo Ni-Mh? Sú to technológie na ústupe a nové náradie sa už na takéto akumulátory nevyrába. Ak ale také náradie ešte máte, je až na nejaké detaily jedno  čo si zvolíte. Podstatný je celkový tvar akumulátora aby ste ho mohli do náradia zasunúť a zaistiť proti vypadnutiu. Tvar pätice kontaktov je identický.
        
  • Prvé stroje a akumulátory MAKITA s technológiou sa začali predávať na Slovensku v roku 2006 a v súčasnosti je s touto technológiou ponúkaný komplexný a výkonný výber profesionálnych nástrojov na dokončenie akejkoľvek práce s neustále rastúcim počtom výrobkov.
    Pri výbere  Li-Ion batérie treba rozlišovať aký typ akumulátora je vhodný do Vášho náradia.

    POZOR! Tu uvedená typy Li-Ion akumulátorov nie sú vzájomne zameniteľné.                  
    •  XGT® je nový 40 V systém s vlastnými nástrojmi, batériami a nabíjačkami. Kombinácia inovatívneho dizajnu náradia a batérií s vyšším výkonom poskytuje skutočné riešenie pre najvyššie nároky v stavebníctve, priemysle, záhradníctve a mnohých ďalších oblastiach.
      XGT - špičková technológia budúcej generácie (NEXT GENERATION TECHNOLOGY) v ponuke náradia MAKITA pre použitie v najťažších podmienkach.
      POZOR! XGT akumulátory sú vhodné len pre náradie XGT. Do náradia s označením XGT nepasujú akumulátory typu LXT, CXT ani typu G-SERIE
       
    •  LXT je to profesionálna verzia akumulátorového náradia na akumulátory s vysokou hustotou energie.

      Ak je šachta na akumulátor vášho náradia žltá s hviezdičkou, čierna s hviezdičkou, alebo žltá (viď. obrázok), tak pre vaše náradie sú vhodné len LXT Li-Ion akumulátory s napätím 14.4V alebo 18V, alebo 2x18V=36V.




      LXT náradie je zvyčajne v oblasti kde sa zasúva akumulátor aj takto označené – viď šipky




              
    •  CXT je nová kompaktná extrémna technológia od spoločnosti Makita. Predstavuje výkonné 12 V akumulátory dodávané s kapacitou 1.5 Ah, 2.0 Ah a 4.0 Ah.

      POZOR! CXT akumulátory sú vhodné len pre náradie CXT , ktoré je takto označené v oblasti kde sa zasúva akumulátor– viď šípku. Do náradia s označením CXT nepasujú akumulátory typu LXT, XGT ani typu G-SERIE.


              
    • G-SERIE je sortiment náradia MAKITA, ktoré svojimi vlastnosťami ďaleko prevyšuje tzv. hobby náradie. Je napájané výlučne batériou typu G-SERIE s kapacitou 1.3Ah s napätím 14.4V alebo 18V. Pri výbere prosíme zohľadniť napätie s akým pracuje Vaše náradie. Tento akumulátor nie je kompatibilný  s typom LXT, XGT ani s typom CXT. Dá sa rozoznať podľa bielej alebo sivej hornej časti.

      Náradie G-SERIE nie je špeciálne označené. Dá sa identifikovať podľa stredného kontaktu v šachte na akumulátor, ktorý ma identickú výšku ako krajné kontakty (viď šípky na obr.).    

V prípade že, aj napriek uvedenému, nemáte istotu ktorý akumulátor je vhodný pre Vaše náradie neváhajte nás kontaktovať na
tel.:  +421 (0)2 53412413, email: obchod@a-zstroj.sk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia