Články

Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
Obľúbené produkty
Wishlist (zoznam želaní) je prázdny
 
 
 
Newsletter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mulčovanie

Od výrobcov MAKITA, DOLMAR, STIHL máme v ponuke mnoho kosačiek na trávu s touto funkciou. Mulčovanie je v posledných rokoch v Európe stále obľúbenejšie. Radi by sme vysvetlili, prečo je to tak a aké technické a biologické procesy za tým stoja:

 

Tu je stručný návod.

  • Prvým kritériom kde treba začať je napätie s akým pracuje vaše náradie. To je v podstate jednoduché a jednoznačné, i keď niektoré modely (bez motora) môžu fungovať s menším alebo väčším napätím akumulátora. Ak máte práve takéto náradie tak s vyšším napätím dosiahnete väčší výkon, prípadne bude náradie (pri rovnakom zaťažení a kapacite akumulátora) pracovať dlhšie. V opačnom prípade ale dôsledne dodržujte predpísané napätie aby ste predišli poškodeniu náradia.

    Makita má aktuálne v ponuke akumulátory s napätím 7.2V,  9.6V, 10.8V, 12V, 14.4V, 18V, 24V, 36V, a najnovší top trend je náradie na 40V
                
 

Makita DSC102 sú akumulátorové nožnice na strihanie závitových tyčí vo veľkostiach M6, M8 a M10 (M6 a M8 aj z ušľachtilej ocele). Špeciálne strihacie čeľuste v modely DSC102 zabezpečujú rýchle a čisté delenie bez nutnosti opravovania závitu. Na jedno nabitie 5,0 Ah akumulátora je možné vykonať až 1700 strihov závitovej tyče M10. 

 


Novinka od firmy Makita už v predaji! Profesionálny viazač armatúr DTR180ZJ sa nachádza v portfóliu akumulátorového programu. Kompatibilný s Vašimi akumulátormi Makita 18V a aj 14,4V Lithium-ion. Stroj DTR180ZJ zvládne na jedno nabitie 5,0Ah batérie až 5300 utiahnutí každý iba za 0,95seundy. Úzky dizajn a spevnené časti stroja dosiahli váhu iba 2,3kg čo pri práci určite oceníte.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia